Fysiotherapie bij ouderen “Geriatrie fysiotherapie”

 In Nieuws

Bij het ouder worden, treden er een aantal veranderingen op in het menselijk lichaam, onder andere bij het bewegen. Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, kunnen terecht bij de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.

Geriatrie fysiotherapie is de gespecialiseerde zorg voor (kwetsbare) ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. De therapeut heeft specifieke kennis over deze doelgroep en heeft een breed beeld van voorkomende ziektebeelden. Tijdens de therapie wordt er niet alleen gewerkt aan de lichaamsfuncties maar ook met het omgaan, of herwinnen van bijvoorbeeld zelfstandigheid, zelfvertrouwen en mobiliteit. Er wordt veel aandacht besteed aan verbetering van de kwaliteit van leven, participatie en behoud van gezondheid.

Ook kunt u bij de geriatriefysiotherapeut terecht als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. De therapeut helpt je beter bewegen en begeleidt je bij het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid. Hierdoor kun je dagelijkse bezigheden zo lang mogelijk zelfstandig blijven uitvoeren.