Gezondheidscentrum Het Want biedt u als ondernemer ook ondersteuning in gezondheidsvraagstukken van uw medewerkers, hetzij preventief als wel curatief. Wij zorgen ervoor dat uw medewerker weer snel en goed hersteld, goed voor uw medewerker en voor uw bedrijf. Duurzame inzetbaarheid van uw personeel, daar willen wij u graag bij helpen.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid wat is dit precies? Als Gezondheidscentrum Het Want herkennen wij ons in  de definitie: “De mate waarin werknemers werk kunnen uitoefenen nu en in de toekomst binnen of buiten de huidige organisatie. In hun huidige functie of in een andere functie.”

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Daarnaast is de organisatie wendbaar en groeit de organisatie makkelijk(er) mee met de economische en technologische ontwikkelingen. Door vroegtijdig maatregelen te treffen door onder andere een gezonde levensstijl bij het personeel te stimuleren, wordt de kans groter dat werknemers langer en productiever inzetbaar zijn. Gezondheid, scholing en mobiliteit zijn belangrijke thema’s in het kader van duurzame inzetbaarheid.

Bij een breed preventiebeleid bestaat duurzame inzetbaarheid uit drie elementen: vitaliteit, werkvermogen en employability. Vitaliteit staat voor energiek, veerkrachtig, fit en onvermoeibaar door kunnen werken met een groot doorzettingsvermogen. Werkvermogen is de mate waarin men fysiek, psychisch en sociaal in staat is om te werken. Employability is het vermogen om nu en in de toekomst, verschillende werkzaamheden en functies adequaat te blijven vervullen.

Wij werken vanuit Positieve Gezondheid. Hierbij houden we rekening met: lichaamsfuncties; mentaal welbevinden; zingeving; kwaliteit van leven; sociaal participeren en dagelijks functioneren.  Wij leveren maatwerk, dat betekent dat wij op basis van wat u als bedrijf wilt het proces gaan inrichten. Te denken valt aan werkplekonderzoek, workshops (tiltraining, gezonde voeding, stoppen met roken etc.) leefstijl coaching, sportprogramma’s.

Andere management vraagstukken?

Ook hebben wij een netwerk waarin gespecialiseerde bedrijven zitten die u bij andere management vraagstukken kunnen helpen. Bijvoorbeeld hoe wilt u zich als bedrijf profileren t.o.v. uw concurrent in de markt? Een krachtige organisatie vraagt zich af wat ze de klant aan toegevoegde waarde kan bieden en is nauwelijks bezig met de concurrent. Wilt u die krachtige organisatie zijn die echt het verschil wil maken voor klanten, stakeholders en medewerkers? Maak kennis met ons netwerk.

Direct hulp voor uw medewerker

Wilt u dat uw medewerker zo snel mogelijk hulp krijgt als er sprake is van klachten aan het bewegingsapparaat zoals rug, nek of schouders? Uw medewerker kan binnen 24 uur bij ons terecht voor een behandeling.

Bedrijfsfitness

Wat is bedrijfsfitness?

Je weet waarschijnlijk al wel dat sporten goed voor je is. Je wordt er fit en vitaal van, je weerstand neemt toe en dat geeft weer een boost aan je algehele welbevinden. Maar misschien heb je nog niet de juiste sport kunnen vinden, of schrik je terug voor de kosten van een abonnement bij een sportschool. Of je hebt al lang een abonnement, maar je zou daar graag op besparen. In al die gevallen is het Nationaal Bedrijfsfitness Plan iets voor jou. Ontdek hier de voordelen van bedrijfsfitness voor jou als werknemer.

Als je meedoet aan de bedrijfsfitnessregeling van je werkgever ben je gemiddeld zo’n 40-50% minder kwijt aan een sportschoolabonnement dan wanneer je dat abonnement privé afsluit. Het abonnementsgeld wordt dan namelijk van je brutosalaris afgetrokken, waardoor de Belastingdienst eigenlijk meebetaalt. Soms betalen werkgevers ook een deel van het abonnement, omdat ze gezonde werknemers belangrijk vinden.

Wij zijn aangemeld bij Bedrijfsfitness Nederland. Via je eigen werkgever kun jij je aanmelden. Bekijk hier ons sportaanbod.

bedrijfsfitness
Chat openen