Langdurig verzuim bij pijn

Wanneer je medewerker meer dan tien weken verzuimt van zijn werk met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, zoals bijvoorbeeld rug-, nek- of knieklachten, wordt het tijd om uw medewerker aan te melden voor ons programma “Langdurig verzuim bij pijn”.

Tijdens dit programma wordt je medewerker intensief begeleid en getraind door een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut en een psycholoog. Het programma duurt minimaal drie maanden en kan in overleg nogmaals verlengd worden met drie maanden. Na aanmelding ontvangt je medewerker een uitnodiging voor een intake bij de fysiotherapeut, die alle facetten van het verzuimprobleem in kaart zal brengen. Hierna wordt je medewerker gevraagd om een afspraak te maken met onze psycholoog. De multidisciplinaire aanpak is essentieel voor de behandeling van langdurig verzuim omdat naarmate de tijd vordert de psychosociale aspecten steeds zwaarder zullen wegen.

Eventuele vergoeding door een zorgverzekeraar is o.a. afhankelijk van de polisvoorwaarden van je medewerker.

Bedrijfsfitness

Sport is gezond voor lichaam en geest. Het maakt je fit en vitaal en je belastbaarheid en productiviteit nemen toe. Misschien heb je nog niet de juiste sport kunnen vinden, of schrik je terug voor de kosten van een abonnement bij een sportschool. In deze gevallen is het Nationaal Bedrijfsfitness Plan iets voor jou. Ontdek hier de voordelen van bedrijfsfitness voor jou als werknemer.

Als je meedoet aan de bedrijfsfitnessregeling van je werkgever ben je gemiddeld zo’n 40-50% minder kwijt aan een sportschoolabonnement dan wanneer je dat abonnement privé afsluit. Het abonnementsgeld wordt dan namelijk van je brutosalaris afgetrokken, waardoor de Belastingdienst eigenlijk meebetaalt. Soms betalen werkgevers ook een deel van het abonnement, omdat ze gezonde werknemers belangrijk vinden.

Gezondheidscentrum Het Want is aangemeld bij Bedrijfsfitness Nederland. Via je eigen werkgever kun jij je aanmelden. Bekijk hier ons sportaanbod.

bedrijfsfitness