Trainingen

Bij Gezondheidscentrum Het Want kun je verschillende trainingen volgen. Deze trainingen worden gegeven wanneer er genoeg aanmeldingen zijn. Wanneer er genoeg deelnemers zijn om een groep te starten dan zullen wij dit tijdig communiceren. Bij interesse kunt u altijd met ons contact opnemen. Trajecten op maat kunt u ook bij ons inkopen, wij gaan dan graag met u om tafel om een passend programma te maken.

CVA

Na een CVA bieden wij revalidatie en CVA neurotraining. Dit is een circuittraining na een hersenbloeding om de loopvaardigheid te verbeteren. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig. Vergoeding via uw zorgverzekering.

Leefstijl Coaching

Wat doet een leefstijlcoach voor je?
Er is tegenwoordig erg veel van alles. Veel prikkels, verwachtingen, eten, informatie en dingen om te kopen bijvoorbeeld. Daar is de mens niet voor gemaakt, voor zo’n overvloed. Veel mensen worden daarom moe, gestrest en/of te zwaar.

Een leefstijlcoach helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en leert je hoe je grip kan krijgen op je dag en je gewoontes. De leefstijlcoach zoekt met jou naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen.

De leefstijlcoach zorgt dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar je doel.

Tijdens de intake worden uw persoonlijke doelen in kaart gebracht. Bijvoorbeeld dat je meer energie wilt, minder stress of een gezond gewicht. De meest voorkomende wensen die we tegenkomen, passen onder deze vier thema’s:

Fit en energiek zijn
Afvallen en op gewicht blijven
Meer rust ervaren in het drukke leven
Ongezonde gewoontes aanpakken

Om je doel te bereiken, moeten waarschijnlijk allerlei onderwerpen gecombineerd worden.

Het draait allemaal om haalbare doelen te stellen die jou stap voor stap helpen een nieuw patroon aan te leren die uiteindelijk  normaal voor je wordt en geen energie meer kost. Je leefstijlcoach zorgt samen met jou dat je je plan in goede stappen verdeelt en werkt met minidoelen die makkelijk in je dagelijks leven toepasbaar zijn, zodat je met kleine succesjes grote stappen maakt. Zo blijf je gemotiveerd en je zal merken dat je al gauw plezier krijgt in het verbeteren van je dagelijks leven en dan ook nog beloond wordt door de resultaten die dat oplevert!

Looptrainingen

Looptraining is een training om te leren herkennen hoe u loopt en hoe u dit op de beste manier zou kunnen doen. Soms is een kleine aanpassing in de manier waarop u loopt al voldoende om te voelen dat u zich beter beweegt. Beter in de zin van minder of geen pijn, niet struikelen. U zult zich tijdens het lopen een stuk zekerder voelen. Een groep bestaat uit ongeveer zes personen waardoor u optimaal de aandacht krijgt.

Nordic Walking

De tijdelijke sluiting van de sportscholen door de corona-crisis, heeft voor een nieuwe opleving van de buitensporten gezorgd. Ook het Nordic Walking is hierbij weer in populariteit toegenomen. Tijdens deze Finse wandelvariant, word je ondersteund door nordic walking stokken of ‘poles’. Het geeft een effectieve wandeltraining, terwijl het gebruik van de stokken je spieren, gewrichten, rug en knieën ontlasten. Bij een juiste techniek zal je merken dat je minder snel vermoeid raakt dan tijdens een standaard wandeling. Nordic Walking is ook zeer geschikt voor mensen met heup-, schouder,- en/of knieklachten.

Iedereen kan wel met stokken lopen, maar Nordic Walking moet je leren. Het is belangrijk dat Nordic Walking met de juiste techniek wordt uitgevoerd. Niet alleen om blessures te voorkomen, maar ook om een zo hoog mogelijk rendement uit de inspanningen te halen. Tijdens Nordic Walking verbrandt je bijna 2x zoveel calorieën als tijdens wandelen. We hebben het dan over circa 400 calorieën per uur tegenover 280 calorieën per uur. Nordic Walking geeft dus een hoog rendement ondanks een lage trainingsintensiteit.

Ook heeft bewegen in de buitenlucht vele positieve effecten op de mens. Een betere nachtrust, stemming en concentratievermogen en minder stress zijn enkele van de weldadige effecten van bewegen in een natuurlijke omgeving. Verklaringen hiervoor worden gezocht in de versterking van sociale contacten, het rustgevende karakter van de natuurlijke omgeving, een schonere lucht, minder geluidsoverlast en blootstelling aan immuunsysteemversterkende micro-organismen die in de natuur aanwezig zijn.

Nordic Walking is zeer geschikt om mensen met balansproblemen en valangst weer in beweging te krijgen waardoor het valrisico afneemt. Ook zeer geschikt voor mensen met Parkinson.

Wil jij je conditie in de buitenlucht verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij starten meerdere keren per jaar met een cursus Nordic Walking.

Valpreventie In Balans

“In Balans is een beweegprogramma gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit, kracht en toename van zelfvertrouwen, afname valangst en ontspanning. In Balans bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma en wordt uitgevoerd door professionals. De therapeuten van Gezondheidscentrum Het Want zijn hiervoor speciaal getraind. Uit onderzoek van VU Amsterdam blijkt de cursus van het valpreventieprogramma. In Balans te resulteren in een valreductie van 61% en een vermindering van angst van 37%. Tijdens de cursus In Balans leert u stevig op uw benen te staan. U werkt aan de hand van verschillende beweeglessen aan de balans, vallen, het lopen en de conditie. De oefeningen verbeteren de kracht, de lenigheid en uw balans. De oefeningen kunt u op uw eigen niveau doen. U oefent in een vaste groep van ongeveer 8-10 deelnemers”.

U krijgt een intake, een cursusboek, 10 weken training van een In Balans gecertificeerde fysiotherapeut en aansluitend koffie/thee. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de cursus In Balans volledig of gedeeltelijk. Naast de cursus In Balans bieden wij het gehele jaar door valpreventie training op contributie, voor aanmelding of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Trainingen

Bij interesse, vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan graag contact met u op.

Een sterk begin aan uw

gezondheid start hier.