Voeding en beweging kunnen niet zonder elkaar!

 In Nieuws

Wilt u op een verantwoorde manier aan een gezonde leefstijl werken? Heeft u overgewicht of bent u te licht?
Heeft u diabetes en kunt u daar wel wat extra hulp bij gebruiken?

Even voorstellen:
Mijn naam is Froukje Noordenbos, en ik ben jouw dietist in Franeker. Na mijn studie aan de Hanze Hogeschool in Groningen, waar ik in 2011 ben afgestudeerd, ben ik op verschillende plekken werkzaam geweest als dietist in Leeuwarden. In 2015 ben ik voor mezelf begonnen bij Balanzawww.dietistbalanza.nl

Mijn passie voor voeding is voortgekomen uit mijn eigen ervaring. Ik ben zelf in het verleden veel afgevallen door anders te eten en meer te bewegen. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk gezond eten en bewegen is. Je leven ziet er anders uit als je je fit voelt en lekkerder in je vel (en je spijkerbroek!) zit. Ik weet dat ik hierdoor mensen kan inspireren en motiveren, mede omdat ik weet hoe het voelt om niet goed in je vel te zitten en hoe moeilijk het is om die welbekende knop om te moeten zetten.

Iedere dinsdagochtend houd ik spreekuur bij ’t Want. Ik heb regelmatig overleg met de fysiotherapeuten en andere disciplines van ‘t Want. Hierdoor kunnen wij u samen de beste zorg bieden op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en beweging.

“Mijn passie is mensen helpen de balans te vinden in hun voeding en leefstijl, zodat zij zich weer fit en fantastisch voelen!”

U kunt bij de diëtist terecht met vragen over voeding bij een ziekte of aandoening, maar ook voor informatie over gezonde voeding bij bijvoorbeeld afvallen en aankomen. De diëtist geeft advies hoe uw voeding kan worden veranderd en ondersteunt u ook bij het uitvoeren hiervan. U kunt bij Froukje o.a. terecht met vragen over voeding in relatie tot:
• (Ernstig) overgewicht;
• Suikerziekte (Diabetes Mellitus);
• Verhoogd cholesterol gehalte (hypercholesterolemie);
• Verhoogde bloeddruk (hypertensie);
• Ongewenst gewichtsverlies/ondergewicht;
• Maag- en darmproblemen (o.a. obstipatie en prikkelbaar darmsyndroom, ook FODMAP-beperkt dieet);
• COPD;
• Voeding bij kinderen;
• Voedselallergie en voedselintolerantie (o.a. kippenei-eiwit, pinda, noten, koemelk-eiwit, lactose, tarwe, coeliakie, histamine);
• IJzertekort en andere tekorten;
• Voeding bij de zwangere en zogende vrouw;
• Algemene vragen over (gezonde) voeding.