Steeds meer en meer mensen ontdekken de positieve werking van Kinderyoga & Yin Yoga!

 In Nieuws

De stressvolle tijd van de huidige maatschappij gaat helaas ook de kinderen niet onopgemerkt voorbij. Kinderen hebben het druk, hebben last van stress en voelen vaak de druk om te moeten presteren. Dit kan er voor zorgen dat kinderen zich minder gelukkig voelen. Met alle eventuele grote gevolgen van dien, waardoor het dus erg belangrijk is daar bewust van te zijn en verandering in te brengen. Steeds meer kinderen krijgen behoefte aan rust, ontspanning en waardering. Dit begint bij bewustwording van je eigen lichaam.

Kinderyoga kan hiervoor een oplossing zijn. Kinderyoga biedt kinderen de ruimte om zelfvertrouwen en ontspanning te ervaren. Een les kinderyoga lijkt weinig op een yogales voor volwassenen. Bij een les kinderyoga worden kinderen aan de hand van verschillende thema`s meegenomen om in contact te komen met zichzelf en elkaar. De yogahoudingen worden thematisch aangevuld met o.a. dans, liedjes, visualisaties en ademhalingsspelletjes die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Op een spelenderwijs worden kinderen zich bewuster van hun ademhaling en hun zintuigen. Verder wordt de fantasie en creativiteit gestimuleerd. Bij kinderyoga hoeft er niet te gepresteerd worden, kinderen mogen hunzelf zijn en hebben een moment om volop te genieten zonder dat er een bepaald verwachtingspatroon aan verbonden is.

Naast kinderyoga biedt Yin Yoga dezelfde oplossing voor volwassenen. Yin Yoga is een yoga vorm waarbij je enkele minuten in verschillende houdingen verblijft. De essentie ligt bij het voelen, ontspanning, verzachten en verdiepen. Yin Yoga richt zich vooral op het bindweefsel. Je bindweefsel ondersteunt en verbindt al onze lichamelijke structuren. Om effect te hebben op het bindweefsel, is het van belang om gedurende enkele minuten in een houding te blijven, wat soms een echte uitdaging kan zijn. Door lang in dezelfde houding te blijven krijg je rek op dieper gelegen bindweefsel waardoor je energie weer stromen en de balans in je lichaam terug komt.

De houdingen bij Yin Yoga zijn vooral gericht op de heupen, het bekken en de rug. Je gebruikt daar waar nodig kussens en dekens ter ondersteuning. Door Yoga wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam gestimuleerd, je gaat meer ruimte ervaren, je krijgt meer flexibiliteit en mobiliteit in je gewrichten en uiteindelijk krijg je een sterker lichaam. Yin Yoga is ook zeer geschikt bij chronische klachten, bijvoorbeeld bij: rugpijn, nekpijn, whiplash, reuma, fibromyalgie, burn-out of stress.
Wilt u dit ervaren? U bent van harte welkom op een proefles.

• Kinderyoga (leeftijd 6-12 jaar) wordt gegeven op donderdag van 16:00 – 17:00
• Yin Yoga wordt gegeven op woensdag van 10:30 – 11:30