Slank de feestdagen door? Zo doe je dat!

 In Nieuws

Het is weer zo ver, de gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! En dat betekent dat we worden verleid met lekkernijen zoals pepernoten, gevuld speculaas, chocolade, oliebollen en niet te vergeten, alle kerstborrels en dinertjes. Erg gezellig natuurlijk, maar vind je dat ook nog als in januari je favoriete spijkerbroek niet meer zo lekker zit? In september begint het al, de eerste pepernoten liggen in de supermarkt. En dan is december nog zó ver weg..

De ‘lekkere’ aanbiedingen vliegen je nu inmiddels om de oren, die kun je toch niet weerstaan?! Voor veel mensen is dit het moment waarop ze zeggen: “laat maar, ik begin in januari wel weer”. Maar je kunt ook wel genieten van het lekkers én in januari gewoon nog steeds in je spijkerbroek passen! Hier volgen een aantal tips die je daarbij kunnen helpen:

• Haal niet teveel in huis tijdens de sint- en kerstinkopen. Mensen komen vaak in gewicht aan na de feestdagen omdat er dan nog zoveel in huis is en de restjes op moeten.
• Beperk de lekkernijen tot de feestdagen zelf. Geniet dan! De andere dagen houdt je gewoon je normale gezonde eetpatroon aan.
• Compenseer de calorieën. Als je een uitgebreid diner hebt zorg dan dat je bij het ontbijt en de lunch normale porties aanhoudt.
• Eet thuis nog iets voordat je op visite gaat. Een boterham of een schaaltje yoghurt met fruit. Met een lege maag zijn alle lekkernijen op tafel nog aantrekkelijker en eet je altijd meer dan je eigenlijk wil.
• Blijf bewegen. Compenseer de extraatjes door te sporten, een wandeling te maken of op de fiets naar het kerstdiner te gaan. Waarom zou je wachten tot 1 januari? Dit kan je al snel een paar kilo schelen die er in januari niet extra af hoeven.
• Beperk alcohol. Alcohol is een echte dikmaker. Wissel het af met een glas water of spreek met jezelf een maximaal aantal glazen af.
• Van uitstel komt afstel. Begin direct na de feestdagen weer met je gezonde levensstijl. Vind je dit lastig? Schakel dan een personal trainer, coach of dietist in om je te begeleiden.
• Gooi alle overgebleven zoetigheid na de feestdagen weg! Vindt je dat zonde? Geef het dan weg!

Geniet ervan! (Maar wel met mate)

Froukje Noordenbos
Diëtist bij Balanza
Tel: 06-51816049
Email: froukje@dietistbalanza.nl
www.dietistbalanza.nl