Slaapfysiotherapie, de weg naar een kwalitatief en betere slaap!

 In Nieuws
Slaapfysiotherapie, de weg naar een kwalitatief en betere slaap!
 
Zeker 1 op de 5 Nederlanders heeft slaapproblemen. Dit blijkt uit een Gezondheidsenquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 10% van de ondervraagden meldde veel of heel veel slaapproblemen te hebben. Van de mensen die zeggen slecht te slapen, laat 41% weten dat zij daardoor problemen hebben met hun dagelijkse functioneren, bijvoorbeeld tijdens het werk. Zij waren minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd.
 
We spreken van slapeloosheid wanneer u meer dan 2 keer per week slecht slaapt en daardoor overdag minder goed functioneert. U kunt last hebben van slecht inslapen, lang wakker liggen of te vaak of te vroeg wakker worden.
 
Oorzaken van slaapproblemen kunnen zijn:
– Verkeerde gewoontes (elektronicagebruik, te veel inspanning vlak voor het slapen gaan)
– Ongezonde leefstijl (veel cafeïne, roken, weinig beweging)
– Spanningen of zorgen
– Lichamelijke klachten (zoals pijn, benauwdheid of jeuk)
– Verstoord dag- en nachtritme (bijvoorbeeld door ploegendiensten, jetlags of slapen overdag)
 
De slaapfysiotherapeut
Een slaapprobleem is dus niet alleen een nachtelijk probleem. Uw fysiotherapeut gaat samen met u bekijken welke aanpassingen u overdag, ’s avonds en ’s nachts kunt doen om beter te kunnen slapen. Een goede nachtrust is het fundament voor een energiek en gezond leven. De fysiotherapeut kan u hierbij helpen!
 
Slaapfysiotherapie is zowel voor volwassenen, senioren en voor kinderen.
 
Vergoeding:
Slaapfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
 
Indien u (naast slaapproblemen) hulp wenst bij het veranderen van meer leefstijlfactoren kunt u deelnemen aan de GLI. Dit wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. Meer informatie kunt u vinden op https://gezondheidscentrumhetwant.nl/fysiotherapie/gli/
 
Wilt u uw slaapprobleem aanpakken? Maak dan een afspraak met Sabine van Dijk, Fysiotherapeut en leefstijlcoach bij Gezondheidscentrum Het Want.
 
0517-390900
info@hetwant.nl