Nynke Algera Logopedie bij Gezondheidscentrum Het Want!

 In Nieuws
Sinds kort is Nynke Algera Logopedie naast Bolsward, Sneek en Lemmer ook werkzaam in Gezondheidscentrum Het Want in Franeker.
 
——
 
Ik ben werkzaam in het Want als logopedist gespecialiseerd in ouderen en volwassenen op het gebied van spraak, taal, slikken en beginnende dementie. Ik ben regelmatig op donderdagochtend in het Want.
Na een andere loopbaan in coaching en begeleiding van werkzoekenden, ben ik mij in 2012 bewust gaan omscholen tot logopedist. Na het afronden van de opleiding ben ik in 2017 gaan werken bij een grote zorginstelling in de kop van Noord- Holland, waar ik veel ervaring heb opgedaan in het behandelen van volwassenen en ouderen. Vorig jaar ben ik voor mezelf te begonnen en heb ik mijn baan in Noord- Holland beëindigd. Mijn praktijk zit in Bolsward, maar ik werk ook in Sneek (therapiecentrum de Loten) en Lemmer.
 
Met wat voor vragen kunnen cliënten zoal komen? Ik noem er een paar. Zo zie ik mensen met slikklachten, bijvoorbeeld regelmatig verslikken, maaltijden die langer duren of andere problemen rondom eten en drinken.
 
Ook zie ik mensen met taal- spraakklachten na een CVA en ben ik aangesloten bij ParkinsonNet.
 
Daarnaast begeleid ik mensen met beginnende dementie. Bij dementie verandert vaak de communicatie en de gesprekken. Een belangrijk onderdeel van deze begeleiding is een stukje informatie rondom taal en geheugen. Ook maak ik vaak een communicatie- advies om de dagelijkse communicatie makkelijker te maken.
 
Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.
 
Nynke Algera
 
06-14654416