Multidisciplinaire aanpak van hoofdpijn bij kinderen in Expertisecentrum Duizeligheid

 In Nieuws

Multidisciplinaire aanpak van hoofdpijn bij kinderen in Expertisecentrum Duizeligheid

Het Expertisecentrum Duizeligheid in Franeker heeft een nieuwe benadering ontwikkeld voor de behandeling van hoofdpijn bij kinderen. Met een team van experts op het gebied van fysiotherapie, psychologie en andere disciplines, biedt het centrum een holistische aanpak om kinderen te helpen bij het overwinnen van hoofdpijnklachten.

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem bij kinderen en kan een negatieve invloed hebben op hun dagelijks leven, waaronder schoolprestaties, sociale interacties en fysieke activiteiten. Om deze reden heeft het Expertisecentrum Duizeligheid een multidisciplinair behandelcentrum opgericht, waar kinderen met hoofdpijn worden onderzocht en behandeld door een team van gespecialiseerde therapeuten.

De behandeling begint met een grondige intake, waarbij zowel de lichamelijke als psychische aspecten van de hoofdpijnklachten worden onderzocht. Hierbij wordt gekeken naar factoren zoals stress, slaapgewoontes, voeding en algehele fitheid, die allemaal van invloed kunnen zijn op de intensiteit van de hoofdpijn. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld, waarbij gebruik kan worden gemaakt van verschillende therapieën, waaronder fysiotherapie, ontspanningstherapie en psychologische ondersteuning.

Een van de belangrijkste aspecten van de behandeling is de samenwerking tussen verschillende disciplines. Zo kan een kind bijvoorbeeld worden behandeld door zowel een kinderfysiotherapeut als een manueeltherapeut, afhankelijk van de specifieke kenmerken van de hoofdpijnklachten. Daarnaast kan ook worden samengewerkt met andere specialisten, zoals een psycholoog of een diëtist, om ervoor te zorgen dat het kind de best mogelijke zorg ontvangt.

Het Expertisecentrum Duizeligheid heeft onlangs een nieuw teamlid verwelkomd die gespecialiseerd is in de behandeling van hoofdpijn bij kinderen. Marrit van der Meer is afgestudeerd als kinderfysiotherapeute en brengt een frisse kijk en enthousiasme naar het team. Daarnaast is Hendrik van der Velde, een ervaren manueeltherapeut gespecialiseerd in duizeligheid, hoofdpijn en kaakklachten, al sinds 2007 lid van het team.

Voor meer informatie over de behandeling van hoofdpijn bij kinderen en het Expertisecentrum Duizeligheid kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens.

Expertisecentrum Duizeligheid
Het Want 12
8802 PV Franeker
Tel: 0517-390900
www.expertisecentrumduizeligheid.nl