Logopedie voor senioren in Gezondheidscentrum Het Want

 In Nieuws
Logopedie voor senioren in Gezondheidscentrum Het Want
 
Ervaart u door ziekte of een aandoening problemen met spraak, taal of slikken? Met een logopedische behandeling kan ik u helpen weer beter te functioneren. Nynke Algera Logopedie Sinds 2017 help ik als logopedist mensen die worstelen met taal, spreken en slikken als gevolg van een ziekte of aandoening. Mijn praktijk, Nynke Algera Logopedie, zit in Bolsward. Sinds vorig jaar geef ik ook behandelingen in Gezondheidscentrum Het Want.
 
Expertise
Mijn expertise ligt in de behandeling van volwassenen en senioren die als gevolg van een ziekte of aandoening problemen ervaren met taal, spreken en slikken. Problemen die ontstaan als de functionaliteit van de spieren dan wel de hersenen afneemt door bijvoorbeeld ALS of een CVA, of door een ziekte als dementie. Bij mensen met beginnende dementie geef ik uitleg over de ziekte en de veranderingen in de taalvaardigheid. Door meer inzicht en begrip ontstaat vaak een betere communicatie. En wie beter in staat is te communiceren, kan langer zelfstandig blijven wonen en functioneren.
 
Vragen die ik regelmatig in mijn praktijk tegenkom
Hoe kan ik weer makkelijker eten en drinken? Wat kan ik doen om mijn spraak te verbeteren? Ik heb last van speekselverlies of hoestklachten, wat is daaraan te doen? Ik ben minder verstaanbaar door de ziekte van Parkinson, hoe kan ik beter communiceren met mijn familie? Dit zijn zomaar een aantal vragen waarvoor mensen bij mij komen. Hulpvragen zijn heel divers en daarom is mijn behandeling altijd afgestemd op uw persoonlijke situatie.
Afspraak
Op donderdag ben ik aanwezig in Gezondheidscentrum Het Want Franeker. Lukt het u niet om naar het Want te komen? Dan kom ik naar u toe, hiervoor heb ik wel een verwijzing nodig van uw huisarts. Logopedische zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten voor logopedie vallen onder het eigen risico.
 
Neem gerust contact met mij op voor informatie, of voor het maken van een afspraak.
 
Nynke Algera Logopedie
06-14654416
info@nynkealgeralogopedie.nl
www.nynkealgeralogopedie.nl