Gezondheidscentrum Het Want is mede ondertekenaar van het manifest “Nee tegen eenzaamheid”!

 In Nieuws

Gezondheidscentrum Het Want is mede ondertekenaar van het manifest “Nee tegen eenzaamheid”. In onze bedrijfsvoering en samenwerking met andere organisaties is eenzaamheid één van onze aandachtspunten!

“Wij, inwoners en maatschappelijke organisaties in Waadhoeke, zijn hevig geschrokken van de omvang van eenzaamheid die inwoners van onze gemeente ervaren”.

Dit is de beginzin van het manifest dat aan de gemeenteraad van Waadhoeke is aangeboden. Uit onderzoek van het Fries Planbureau is namelijk gebleken dat 44.8% van de bevolking zich in bepaalde fasen van hun leven ongewenst eenzaam voelt.  

In ons manifest roepen we op om met elkaar te strijden voor verbeteringen. Wij zijn ervan overtuigd dat binnen de samenleving alle mogelijke oplossingen aanwezig zijn en dat burgers en hun organisaties de wil én de capaciteiten bezitten om het gevoel van eenzaamheid te verkleinen. Daarbij doen we ook een beroep op de organisaties, die ondersteuning geven aan mensen in de gemeente Waadhoeke, waaronder u ook valt.

U lees hier meer over het manifest.