Er zijn nog een paar plekken vrij voor de wintertraining!

 In Nieuws

Aanmelden kan nog tot maandag 29 oktober 17:00. De wintertraining start op dinsdag 30 oktober om 18:30!

 

Heeft u alles geregeld?
• Skies en snowboard geslepen
• Kleding, schoenen, skibril en helm 
• Auto winterklaar
• Verzekering
Uw conditie en spierkracht???

Natuurlijk, u bent op vakantie. Toch beoefent u een sport. Een sport die het nodige van uw lichaam verlangt. Dan is het belangrijk om in goede conditie te zijn. Niet vaak meer gesport na de zomervakantie, pas weer begonnen, straks al die ongewone bewegingen en extra inspanning die u gaat doen. En zeg nu zelf wie sport er regelmatig 6 dagen achter elkaar? Zo’n 60.000 wintersporters loopt een blessure op. Slecht getrainde spieren en vermoeidheid zijn de belangrijkste oorzaken van blessures bij de wintersport.

Wat is belangrijk tijdens het skiën/snowboarden?
Naast het beheersen van de techniek van het skiën of snowboarden is de mate van stabiliteit van uw romp belangrijk. De spieren die een goede rompstabiliteit mogelijk maken zijn de diepliggende buik- en rugspieren, het diafragma en de bekkenbodemspieren. Wanneer er een goede rompstabiliteit in het lichaam is, bent u beter in staat om bewegingen met armen en benen kwalitatief beter uit te voeren. Zo zult u bijvoorbeeld met skiën meer coördinatie en kracht met uw benen hebben, waardoor uw prestaties op de piste vooruit gaan. En u voorkomt hiermee bepaalde blessures. Ook de conditie van andere spieren is belangrijk. Wist u dat te weinig kracht in de spieren van uw boven benen direct kan leiden tot problemen met uw voorste kruisband zoals een scheuring?

Doe mee met onze wintertraining!
12 lessen, 2 keer per week een professionele training door een fysiotherapeut en sportinstructeur. Tijdens een intake/eerste sportles worden uw wensen en doelen besproken. Zo wordt het duidelijk of u eventueel in het verleden een blessure heeft gehad en waar de meeste aandacht aan besteed moet worden. De oefeningen worden op maat geselecteerd en aangepast. U werkt vooral aan de rompstabiliteit en statische kracht. Daarnaast werkt u aan uw algehele conditie en spierkracht. Het trainingsuur is opgedeeld in 3 blokken. Uw training start met een warming-up, oefeningen en eindigt met een cooling-down

De wintertraining wordt gegeven op dinsdag van 18:30 -19:30 en zaterdag van 09:00 -10:00 uur. Kosten voor 12 lessen € 95,-. U krijgt een waardebon van € 25,- die u kunt gebruiken bij Sporthuis A.P van der Feer in Bolsward en wij bieden een aantrekkelijke korting aan, als u bij Gezondheidscentrum Het Want blijft sporten.

Zien wij u op het Want vanaf 30 oktober? Meldt u voor 22 oktober aan! Dit kan telefonisch of via ons contactformulier op onze website.