Een interessant artikel over obesitas, beweging, voeding en gezonde tips!

 In Nieuws
 
Wilt u afvallen en zoekt u begeleiding bij het behouden van een gezonde leefstijl? Dan is de gecombineerde leefstijlinterventie wellicht iets voor u!
 
Vanaf 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraar. De eigen bijdrage vanuit de zorgverzekering wordt ook niet aangedaan. Tijdens dit programma werken volwassenen aan hun leefstijl, gezonder eten en duurzame gedragsverandering. Het doel is overgewicht te verminderen.
 
Bij Gezondheidscentrum Het Want wordt het programma COOL (coaching op leefstijl) uitgevoerd. De aanpak is gericht op het stapsgewijs aanpassen van uw leefpatroon en op het bereiken van een duurzame verandering van de leefstijl in zowel motivatie als gedrag. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, vitaliteit en ontspanning. Uw huidige leefstijl is het startpunt van het programma. Vervolgens stelt u zelf, met ondersteuning van uw leefstijlcoach, uw persoonlijke doelstelling op. Hieraan koppelt u bijhorende acties m.b.t. gedragsverandering. Er wordt samen gekeken naar ongezonde gewoontes die vervolgens vervangen worden door gezondere alternatieven. Het programma bestaat uit een basisprogramma wat voornamelijk gericht is op gedragsverandering. Aansluitend wordt er in het onderhoudsprogramma de focus gelegd op verdieping en het behouden van uw gezonde leefstijl en gedrag.
 
De leefstijlcoach
Tijdens het programma wordt u begeleidt door Sabine van Dijk, leefstijlcoach en fysiotherapeut bij Gezondheidscentrum Het Want. Zij hoopt samen met u een gezonde leefstijl te bereiken wat vol te houden is!
 
Voor wie?
• Volwassenen met overgewicht (BMI >25) en een risico op hart- en vaat aandoeningen of diabetes.
• Volwassenen met obesitas (BMI ≥ 30).
Daarnaast geldt dat u voldoende gemotiveerd moeten zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.
 
Aanmelden?
Aanmelding gaat via uw huisarts en is er een verwijzing nodig. Vervolgens kunt u bij ons een afspraak maken bij leefstijlcoach Sabine van Dijk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.