“Door samen te werken bent u altijd verzekerd van de beste zorg”

 In Nieuws

FRANEKER – ‘Omdat het samen beter gaat’, dat is de visie van Gezondheidscentrum Het Want in Franeker. Het Gezondheidscentrum in Franeker bestaat uit een samenwerkingsverband van verschillende (para) medische diensten, waardoor u altijd verzekerd bent van de beste zorg. Door korte onderlinge lijnen is het mogelijk om snel en gericht gebruik te maken van een ieders specifieke deskundigheid. Hendrik van ver Velde is fysiotherapeut en manueeltherapeut bij Het Want te Franeker, hij legt uit wat het Gezondheidscentrum zo succesvol maakt.

Hendrik werkt al sinds 2007 voor Gezondheidscentrum Het Want in Franeker. Het concept van een multidisciplinaire samenwerking onder één dak spreekt hem enorm aan. “Zeker in die tijd was dat in het noorden nog vrij nieuw. Tegenwoordig zie je het steeds meer. Door samen te werken en gebruik te maken van elkaars expertises kun je mensen veel gerichter op weg helpen. Daarmee is het zogenoemde eilandjeswerk voorbij”, legt hij uit.

Kracht van samenwerking

De behandelingen bij Het Want zijn voor een groot deel gericht op preventie. Hendrik is gespecialiseerd in het behandelen van lage rugklachten, schouderklachten, stabiliteitsproblematiek, chronische pijn en duizeligheidsklachten. “Maar de klachten komen vaak voort uit een onderliggend probleem, dus is het nog effectiever om die onderliggende problemen te behandelen. Zo kan er bijvoorbeeld een psychologisch probleem ten grondslag liggen aan de fysieke klachten, dan verwijs ik ze door naar onze psycholoog. Of wanneer je problemen hebt met je ademhaling, dan roepen we de ontspanningstherapeut erbij. Zo maak je gebruik van andere specialismen om problemen in de toekomst te voorkomen”, vertelt Hendrik enthousiast.

Klachten komen vaak voort uit een onderliggend probleem.

Expertisecentrum Duizeligheid

Het dynamische en enthousiaste team van Gezondheidscentrum Het Want houdt er van om samen (nieuwe) problemen op te lossen. Zo is er recentelijk een Expertisecentrum Duizeligheid opgezet. Dat is een Centrum voor Duizeligheid, Hoofdpijn, Tinnitus en Kaakklachten. “Dat is best heel bijzonder, want daarin komt onze multidisciplinaire samenwerking heel mooi samen. U kunt bij ons terecht voor zowel acute, chronische of meer complexe klachten. Heeft u bijvoorbeeld last van oorsuizen? Dan kunnen we samen kijken naar de ernst of de oorzaak. In sommige gevallen kunnen we het oorsuizen verhelpen, maar in andere gevallen kunnen we mensen helpen om de lading van de oorsuizen naar beneden te krijgen. Zo hebben we zelfs mensen geholpen die al jarenlang met oorsuizen rondlopen en te horen hebben gekregen ‘u moet er mee leren leven’, maar hoe doe je dat dan? Daar kunnen wij u bij helpen. In een aantal gevallen zullen wij u doorsturen naar een discipline binnen of buiten ons gezondheidscentrum. U kunt hierbij denken aan een audiologisch centrum, orofaciale fysiotherapeut, KNO-arts of neuroloog, maar heel vaak zijn wij met onze expertise in staat om u te helpen.”

Sporten onder begeleiding

Naast deze specialistische zorg is er ook ruimte om te sporten onder begeleiding. “Mensen met leefstijlproblemen, voetklachten, overgewicht, mentaal of fysiek, het maakt niet uit”, legt Hendrik uit. “Sluit je aan bij onze yogalessen of pilates, we hebben zelfs buikdanslessen”, lacht Hendrik. “Al deze sporten zijn heel goed om preventief je lichaam te trainen. Daar helpen wij graag bij!”

Laagdrempelig

Al met al ligt de kracht van Gezondheidscentrum Het Want in de samenwerking, maar ook in de laagdrempeligheid. “Iedereen is welkom. Wij hebben geen air of arrogantie in ons team en dat maakt ons denk ik heel toegankelijk. Mocht je twijfelen aan je fysieke of mentale gesteldheid, kom gerust langs of maak een afspraak. Onze deur staat altijd open!”

Gezondheidscentrum Het Want
Het Want 10-12
8802PV Franeker
Tel: 0517 – 390 900
E-mail: info@hetwant.nl
www.gezondheidscentrumhetwant.nl

https://www.rondomvandaag.nl/leeuwarden/zakelijk/31786/gezondheidscentrum-het-want-door-samen-te-werken-bent-u-altijd-?fbclid=IwAR3rt_owL_oZ2OTOl_SLZXnXVBtvUBRtXiXbFha14zPiZsdeLws-HyVd5ms