De voordelen van een goede bootcamp training

 In Nieuws

Bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode die door het Amerikaanse leger werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met het materiaal wat daar op dat moment voor handen was. Het doel van de bootcamp was om op een zo efficiënt mogelijke manier, snel resultaat te boeken. In 1999 is bootcamp overgewaaid naar Europa en kent een bootcamp training veel voordelen.

De voordelen van Bootcamp training op een rij:

  • Full body workout in slechts één uur
  • Fysieke en mentale training
  • Sporten in de buitenlucht
  • Trainen in groepsverband
  • Wisselende trainingen en locaties
  • Je wordt op een positieve manier gemotiveerd en gestimuleerd om het
    beste uit je zelf te halen
  • Snel fit worden en afvallen

Tijdens de intensive full-body workout ligt de focus op het verbeteren van de conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid.

Bent u sportief en wilt u uw lichaam en geest graag gezond houden? Bent u niet bang om fysiek en mentaal tot het gaatje te gaan, maar houdt u niet van de sportschool waar u alleen met gewichten loopt te sjouwen? Wellicht is Bootcamp dan wat voor u!

Wat gaat u doen?

Wij bieden een bootcamp waarbij teamverband op de voorgrond staat en dit zal ook terugkomen in elke training. De locatie zal per training verschillen om zo de deelnemers elke keer een “nieuwe” ervaring te geven. Wij maken gebruik van de omgeving en voorwerpen die op die locatie aanwezig zijn in combinatie met enkele attributen zoals bijvoorbeeld kettlebells, dumbells of elastieken. De begeleiding zal verzorgd worden door Daan Gale, fysiotherapeut en bootcamp trainer bij Gezondheidscentrum Het Want.

Wanneer start de training?

De training start op donderdag 7 november van 19:00 tot 20:00 uur. Gedurende 8 weken volgt u wekelijks een training. Als het slecht weer is wordt de Bootcamp verplaatst of in de oefenzaal op Het Want gegeven.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de bootcamp bedragen €50,-. Daarnaast bieden wij u graag een gratis kopje koffie/thee aan dat u na afloop samen met uw groep kunt drinken.

Hoe kunt u zich opgeven?

U belt naar Gezondheidscentrum Het Want, 0517 -390 900, en geeft aan dat u wilt deelnemen aan Bootcamp.