DE FYSIOTHERAPEUT, MEER DAN ALLEEN FYSIOTHERAPIE!

 In Nieuws

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen en behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Een fysiotherapeut kan zich ook nog verder specialiseren door middel van een opleiding om zich nog meer te verdiepen in een bepaalde lichaamsregio of specifiek ziektebeeld. Met de meeste aandoeningen, klachten en blessures kan een algemeen fysiotherapeut u helpen. In sommige gevallen stuurt uw (huis)arts of fysiotherapeut u door naar een gespecialiseerde fysiotherapeut. De fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Het Want zijn gespecialiseerd in bepaalde klachten, aandoeningen voor een specifieke doelgroep, onder andere:

Duizeligheid & Hoofdpijn
De meeste mensen denken niet aan de fysiotherapeut wanneer ze last hebben van duizeligheid en/of hoofdpijn. Wij behandelen sinds enkele jaren in toenemende mate patiënten met deze klachten. Vormen van duizeligheid en/of hoofdpijn worden doorgaans met specifieke manuele verrichtingen en oefentherapie behandeld. Veel van de oefeningen kunnen bijvoorbeeld duizeligheid uitlokken, maar na een paar keer oefenen leren de hersenen hiermee omgaan en dempt het duizelende gevoel. De positieve ervaring van de oefeningen doet de angst voor het opwekken van duizeligheid afnemen en zorgt ervoor dat je op den duur vaak zonder duizeligheid verder kunt.

Leefstijlinterventie
De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. De interventie omvat begeleiding bij en advies over het verwerven van gezonde voedings- en eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden. Wij werken met de interventie COOL (Coaching op Leefstijl) en bieden deze aan vanaf juni 2019. De GLI wordt sinds 2019 vergoed uit de basisverzekering en valt buiten het eigen risico.

Sportgroep Artrose
Artrose, ook wel bekend als slijtage, kenmerkt zich door het verlies van kraakbeen. Het is wetenschappelijk bewezen dat oefen- of fysiotherapie effectief is in het verminderen van klachten. In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken gemiddeld voldoende is om oefentherapie aan te leren en waarbij belangrijke leefstijlfactoren aan bod komen. Tijdens de oefentherapie krijgen patiënten handvaten om de klachten te verlichten en om beter met hun klachten om te kunnen gaan.

Schouder-, nek- en armklachten
Voor diagnostiek, behandeling of advies over schouderklachten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van deze klachten. De meest voorkomende schouderklachten zijn: Frozen Shoulder, schouderinstabiliteit, slijmbeursontsteking of overbelasting (RSI). De bewegelijkheid van de schouder neemt af bij schouderklachten en is het raadzaam om hier vroegtijdig wat aan te doen.

Etalagebenen (claudicatio intermittens)
Etalagebenen is een vaatziekte. De slagaderen in uw been zijn vernauwd en dit veroorzaakt pijn, kramp of een doof/moe gevoel in uw been. Als u loopt dan spelen deze klachten op en wanneer u weer stilstaat, verdwijnt het binnen 10 minuten. Looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut helpt goed tegen etalagebenen en hoe u deze klachten kunt verminderen.

Daarnaast bieden wij diverse individuele- en groepsgewijze (beweeg) programma`s bij: Astma, COPD, CVA, Dementie, Diabetes, Fibromyalgie, Hart- en vaatziekten, M.E, Motorische achterstand, MS, Overgewicht, Parkinson en Reuma.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0517-390900 of via ons contactformulier