Beweeggroep Artrose, nog een aantal plekken beschikbaar!

 In Nieuws

Nog een aantal plekken beschikbaar!

BEWEGEN MET ARTROSE? GAAT U DIT SAMEN MET ONS DOEN?

Artrose, ook wel bekend als slijtage, kenmerkt zich door het verlies van kraakbeen. Het verlies van kraakbeen gaat langzaam en wordt steeds wat erger. Kraakbeen komt voor in de gewrichten van onder andere de heupen en de knieën. De een heeft veel klachten bij een lichte vorm van artrose, terwijl de ander bij een vergevorderde vorm van artrose weinig klachten heeft.

Factoren die hier invloed op hebben zijn onder andere: levensstijl, BMI, spierkracht, leeftijd en mentale fitheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat oefen- of fysiotherapie effectief is in het verminderen van klachten. In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken gemiddeld voldoende is om oefentherapie aan te leren waarbij de bovenstaande factoren aan bod komen. Tijdens de oefentherapie krijgt u handvaten om de klachten te verlichten en om beter met uw klachten om te kunnen gaan. Het is belangrijk dat u goed inzicht heeft in uw klachten. Wilt u weten of u artrose heeft? Wat artrose precies inhoudt en wat goed voor u is om te doen? Wij helpen u hier graag bij!

Diagnose
Allereerst is het nodig dat de diagnose heup/knie artrose wordt gesteld. Deze diagnose kan gesteld worden door een fysiotherapeut (afhankelijk van uw zorgverzekeraar) of door een specialist. Dit gebeurt op basis van uw verhaal/klachten, een vragenlijst en het lichamelijk onderzoek. Uit vele wetenschappelijke studies is gebleken dat conservatief beleid (niet operatief) bij het overgrote deel van de mensen met heup/knie artrose goed resultaat behaalt en een operatie kan worden uitgesteld of niet nodig is!

Vergoeding
Voor mensen met artrose van de heup of knie is er sinds 2018 een basisvergoeding opgenomen in de zorgverzekering voor fysiotherapie of oefentherapie. Uit uw basisverzekering worden 12 behandelingen vergoed. Wel is hier het eigen risico van toepassing. Hebt u ook een aanvullende verzekering, dan kan het zijn dat uw zorgverzekeraar meer behandelingen vergoed.

Methode
Onze stapsgewijze beweegmethode bestaat uit een aantal fases. Deze fases zijn er allemaal op gericht om samen met u te zorgen dat u minder pijn ervaart, u beter kunt functioneren in het dagelijks leven/uw sport/uw werk en u lekkerder in uw vel zit.

Wanneer start de beweeggroep?
Wij gaan van start met 2 beweeggroepen. De groep start op woensdag 8 januari 2020 van 14.00 tot 15.00 uur en op donderdag 9 januari 2020 van 10.30 tot 11.30 uur met aansluitend koffie/thee. Gedurende 12 weken volgt u wekelijks een training. Daarna is er de mogelijkheid om dit voort te zetten onder begeleiding van een deskundig sportinstructeur. Bij onze fysiotherapeuten en sportinstructeurs bent u in goede handen!

Hoe kunt u zich opgeven?
U belt naar Gezondheidscentrum Het Want, 0517 -390 900, en geeft aan dat u wilt deelnemen aan de beweeggroep Artrose. Of via het contactformulier, klik hier.