Adem- en Ontspanningstherapie helpt bij een Burn-out!

 In Nieuws

Hulp bij een Burn-out bij Praktijk Op Adem Komen.

Bij Praktijk Op Adem Komen volg je Adem- en Ontspanningstherapie, Methode Van Dixhoorn. Het doel van deze therapie is dat je via je lichaam jezelf (opnieuw) leert kennen en aanvoelen. En vooral gaat opknappen van die Burn-out! Jantine Meinsma geeft deze therapie. Praktijk ‘Op Adem Komen’ vind je in Franeker bij Gezondheidscentrum ‘Het Want’.

Hoe ontstaat een burn-out?

Stress, drukte en spanningen kunnen maken dat je niet meer goed functioneert thuis en op je werk. Het is vaak sluipend begonnen en steeds wat erger geworden. Soms begrijp je zelf niet hoe je in deze toestand terecht bent gekomen. In ernstige mate gaat ‘niet goed functioneren’  dikwijls met een scala aan klachten gepaard. Denk bijvoorbeeld aan  burn-out-klachten en/of ook pijnlijke rug-nek-schouders-bekken of een ademhaling die stoort, dagelijkse vermoeidheid, onzekerheid.

Hoe werkt Adem- en Ontspanningstherapie, Methode Van Dixhoorn?

Middels gesprek en een oefening word je uitgenodigd om te voelen, te voelen en nog eens te voelen. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en leer je voelen wat je nodig hebt. Het is een therapie waarbij je ‘lichaamsbewustwording’ opdoet en de signalen die het lichaam je geeft weer gaat opmerken. Je krijgt handreikingen om met spanningen om te gaan, ze te verminderen of ze te laten verdwijnen. Je gaat dus zelf aan de slag! Je gaat bijvoorbeeld een klein oefeningetje doen; thuis of op het werk of wachtend bij de kassa in een supermarkt. Zonder dat iemand ziet dat je oefent.

Adem- en Ontspanningstherapie, methode Van Dixhoorn is meer dan het proberen waard bij een Burn-out wanneer gesprekken met je huisarts, POH, psycholoog geen verbetering hebben opgeleverd.

Leuk en Leerzaam

Adem- en Ontspanningstherapie, methode Van Dixhoorn is een leuke en leerzame therapie met het lichaam én gesprek als ingang. Het is één-op-één-therapie en het duurt een uur per keer. Dat uur vliegt om doordat het afwisselend is en leuk. En dikwijls met een lach en een traan.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze therapie voor het grootste deel vanuit de aanvullende polis. Zorgverzekeraar De Friesland bijv. vergoedt vanuit AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal.

Wat is het doel?

Het uiteindelijke doel is dat je Expert wordt in het aanvoelen van jezelf en dat je een Burn-out weet te voorkomen.

Voor meer info: www.praktijkopademkomen.nl