Lydia Ammerlaan

Van jongs af aan ben ik altijd met veel plezier bezig geweest met bewegen en gezondheid. Vandaar dat ik de opleiding docent Gezondheidskunde en docent Jazzdans heb gevolgd. Ik zie iedere keer het lesgeven terugkomen in mijn werk.

Ik wil graag iets overdragen, mensen helpen en enthousiast maken. Wat ik belangrijk vind is dat men op een juiste manier beweegt en het lichaam bewust gebruikt. Zo probeer ik altijd dat iemand kan trainen binnen de mogelijkheden die er zijn en houd ik rekening met eventuele blessures en/of beperkingen.

Soms kan de drempel hoog zijn om een groepsles te gaan volgen (om wat voor reden ook) en hoe mooi is het als je dan toch mee kunt doen omdat er rekening gehouden wordt met jouw situatie.

Zo’n twaalf jaar geleden ben ik begonnen met het geven van Pilates. Een prachtige trainingsvorm die op dit moment nog steeds populair is. Vanuit Pilates zijn mijn lessen Ballooning en Body & Mind ontstaan waar ik zo heerlijk mijn creativiteit in kwijt kan. Yin Yoga is een paar jaar geleden op mijn pad gekomen. Dit kwam omdat ik erg vermoeid was doordat mijn schildklier niet goed werkt. Ik merkte direct dat ik me lekkerder voelde als ik thuis kwam. De rust en stilte had ik dus nodig. Zo is Yin Yoga iets geworden wat ik in mijn leven heb omarmd. Plezier in bewegen is zo belangrijk. Dus vind een vorm die bij jou past. Wil je je hele lichaam trainen, zoek je liever de rust op of juist iets hiertussen in? Dan kan Ballooning, Body & Mind of Yin Yoga jou vast iets moois geven.