Maartje de Jong

Na het behalen van mijn MBO diploma (CIOS sport- en bewegingscoördinator, trainer/coach), ben ik de studie Oefentherapie Cesar op de Hogeschool Utrecht gaan volgen. In Juli 2017 heb ik mijn HBO diploma behaald. Juli 2017 startte ik mijn eigen praktijk; de Jong Oefentherapie, in Sneek. Daarnaast ben ik één dag in de week werkzaam in Groningen en vanaf Juni 2018 ben ik ook voor één dag werkzaam in Franeker.

Wat Oefentherapie Cesar zo’n interessant en mooi beroep maakt?
De oefentherapeut kijkt naar meer dan alleen de klacht. Er wordt gekeken waar deze klacht vandaan komt, en hoe we een houding- of beweegpatroon zo kunnen aanpassen dat een klacht ook (bijna) niet meer terug komt. Het doel van de behandelingen is bewuster leren bewegen en zijn/haar lichaam (en de klacht) leren beheersen.

Als oefentherapeut cesar zie ik mensen met houding/beweging gerelateerde klachten. Die ik individueel in de behandelruimte zal behandelen, op basis van behandeling op maat aangepast op de hulpvraag van de cliënt. Bewustwording, gedragsverandering, en het aanpassen van houding- en beweeggedrag staat centraal in de behandelingen. Klachten zullen niet alleen verminderen, maar de cliënt leert ook om de klachten te beheersen mochten deze recidiveren.

Met mijn achtergrond van het CIOS zal ik met mijn brede scala aan oefeningen zal ik ook cliënten in de zaal gaan begeleiden.

Bij mij kunt u terecht voor:

  • Oefentherapie Cesar

Opleidingen/Cursussen:

  • 2012:    MBO Sport- en bewegingsbegeleider 
  • 2012:    Specialisaties; Seniorensport en sportmassage
  • 2017:    HBO Bachelor Oefentherapie Cesar
  • 2017:    Minor; Oncologie en praktijkgericht onderzoek
Chat openen